8 Aralık 2010 Çarşamba

John Lennon

1971 yılında Rolling Stones dergisinin 74.(21 Ocak 1971) ve 75.(4 Şubat 1971) sayılarında Jann S. Werner'in John Lennon'la yaptığı ünlü "Lennon Remembers / Lennon Anlatıyor (Anımsıyor)" başlıklı söyleşisi iki bölüm olarak yayımlanır. Ne ilginçtir ki söyleşi 1970 yılının 8 Aralık gününde New York'ta yapılmıştır. John Lennon ve Yoko Ono'nun kısa bir süre önce bitirmiş oldukları albümlerinin hemen ardından gerçekleştirilmiş bu söyleşi Werner'in şu sorusu ve Lennon'un şu yanıtıyla son bulmaktadır:
Werner: Do you have a picture of “when I’m 64″?
Lennon: No, no. I hope we’re a nice old couple living off the coast of Ireland or something like that — looking at our scrapbook of madness.
*****
Werner: 64 yaşınız için aklınızda bir fotoğraf var mı?
Lennon: Umut ediyorum ki İrlanda sahillerinde ya da ona benzer bir yerde yaşayan, birlikte yaptığımız çılgınlıkları karaladığımız deftere bakan şirin, yaşlı bir çift olacağız.
John Lennon bu söyleşiden 10 yıl sonra bugün ya da tam 30 yıl önce bugün 8 Aralık 1980'de akli dengesi yerinde olmayan bir hayranı tarafından New York'taki dairesinin önünde öldürülür. Daha sadece 40 yaşındadır.
Sevdiğim şarkılarından biri olan (Just like) Starting Over şarkısının son sözleriyle anımsamak istiyorum bugün John Lennon'ı...(Lennon'un bu güzel şarkısının klibi ayrı güzeldir... Rolling Stones dergisinde yer alan yukarıdaki sözlerle başlar, sahildeki kır evinden dağılan ve uçuşan fotoğraflarla New York'ta son bulur. Son bulmadan hemen önce John Lennon ve Yoko Ono'yu çizgilerle görürüz. John Lennon çizgilerle bir meleğe dönüşür ve kanatlarıyla Yoko Onu'yu sarmalar... [İnternette tarattırarak izlemenizi öneriyorum.]

John Lennon

(Just like) Starting Over

.....
.....

It's been too long since we took the time
No-one's to blame, I know time flies so quickly
But when I see you darling
It's like we both are falling in love again
It'll be just like starting over, starting over

Our life together is so precious together
We have grown, we have grown
Although our love is still special
Let's take a chance and fly away somewhere

John Lennon
Double Fantasy albümü