13 Ekim 2010 Çarşamba

Ön-Türk Uygarlığı

ÖN-TÜRK TARİHİ - ÖN KAPAK2003 Yılında edindiğimiz Kazım Mirşan'ın saptamalarından yola çıkarak Haluk Tarcan'ın yazdığı "Ön-Türk Uygarlığı" kitabı ve bu kitaptan nümismatikle ilgili oldukça aykırı sayılabilecek bazı sayfalar konuğum oluyor bu kez. Kitap, Ön-Türk (Proto Türk) Uygarlığı ile ilgili çok ilginç bilgiler vermekte. Bu bilgilerin %10'u bile doğru olsa, Türk Tarihi hakkında bildiklerimizi kökünden değiştirecek bir çalışma. Meraklısı mutlaka edinmeli. Kazım Mirşan'ın ve Haluk Tarcan'ın kim olduklarını merak edenler, Internet üzerinden bilgi edinebilir...
Kitabın içinde, kaynak gösterilmek kaydıyla alıntılarda bir sorun çıkmayacağı anlamına gelebilecek bir açıklama mevcut.KİTAPTAN ALINTI YAPILMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA Töre Yayın Grubu tarafından çıkartılmış; yeni baskıları var mı bilmiyorum.
Sayfalara tek tek tıkladığınızda yeni pencerede açılacaklardır. Tanıtım ve bilgi verme amacıyla AY'dan İzlenimler´in konuğu oldu kitabımız.
Bir telif sorunu çıkması durumunda, profilim üzerinden ulaşılabilecek iletişim bilgilerim kanalıyla haber verilmesi halinde, gereken yapılacaktır. Son olarak bu tür alıntılarda, resim-yazıların çevirilerini veremediğim için, blog'un Türkçe bilmeyen ve yabancı takipçilerinden özür dilerim.
A

HALUK TARCAN - ALINTI 01

B
HALUK TARCAN - ALINTI 02
C
HALUK TARCAN - ALINTI 03

D
HALUK TARCAN - ALINTI 04

E
HALUK TARCAN - ALINTI 05

F
HALUK TARCAN - ALINTI 06

G
HALUK TARCAN - ALINTI 07

Arka kapağı ayrıca okumanızı öneririm.
ÖN-TÜRK TARİHİ - ARKA KAPAK