3 Mart 2016 Perşembe

My Family and Other Animals

Ünlü zoolog (hayvan bilimci) ve yazar Gerald "Gerry" Malcolm Durrell'ın Korfu (Corfu) Üçlemesi'nin ik kitabı olan otobiyografik My Family and Other Animals / Ailem ve Diğer Hayvanlar kitabı 2005 yılında Sheree Folkson tarafından filme çekilir. Film, Gerald Durrell'ın annesi, iki ağabeyi ve bir ablasıyla beraber 1935 yılında gidip yerleştikleri ve 1939 yılına dek kaldıkları Korfu (Corfu) Adası'ndaki hayatlarından bir kesiti sunuyor. Durrell ailesi, II. Dünya savaşı'nın patlak vermesiyle birlikte yeniden ülkelerine, İngiltere'ye dönüyorlar. Bu arada Gerald Durrell'ın en büyük ağabeyinin, daha önce günceme Acı Limonlar Adasında kitabıyla konuk olan ünlü yazar Lawrence Durrell olduğunu da belirteyim.
My Family and Other Animals / Ailem ve Diğer Hayvanlar filmi, esprili bir şekilde Durrell ailesinin Korfu(Corfu)'daki hayatını anlatıyor ve adanın zengin faunasıyla izleyicileri buluşturuyor.

Filmden bir Türk genci de geçiyor... George'un ablası Margo'nun (asıl adı Margaret) bir ara bir Türk genciyle de arkadaşlık ettiğini görüyoruz.