23 Ağustos 2020 Pazar

Karantina Günleri,
İki Kıta Arasında Gökkuşağı
ve Leylekler Havada...

2020 ya da benim deyimimle YirmiYirmi ilginç bir yıl oldu, olmaya devam ediyor tüm Dünya için. Hepimizi etkileyen Corona virüsünün getirdiği Covid 19 hastalığı sebebiyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak hayatlarımızda. Ülkemiz ilk hastalık vakasını 11 Mart 2020 tarihinde açıkladı. O günden beri zaman zaman sokağa çıkma yasakları oldu, zorunlu-gönüllü karantina günlerine alıştık. Evlerimizde daha çok zaman geçirmeye, en yakınlarımızı, annemizi, kardeşlerimizi, akrabalarımızı ziyaret etmemeyi, arkadaşlarımızı görmemeyi, sokakta maskeli dolaşmayı, eve girer girmez minimum 20 saniye ellerimizi yıkamayı, maskeyi sonra çıkarmayı öğrendik, deneyimledik, devam ediyoruz tüm bunlara. Her akşam yetkililerin vaka sayısı, vefat sayısı açıklamalarını üzülerek izliyoruz ama ne yazık ki başımıza ya da yakınlarımızdan birinin başına gelmediği sürece kanıksar da olduk. Üzücü konulardan bahsetmek istemiyorum, yeterince depresif bir halim var karantinalı günler başladığından beri... Tüm bunların yanısıra bu arada güzel şeyler de olmuyor değil. Filmler izlemeye devam ediyoruz tüm aile. Bu filmleri çok hatta hiç aktaramasam da günceme hepsi kare kare aklımda. :) Karantina günlerinde sokakların, caddelerin hatta Boğaziçi'nin bile yalnız olması ne kadar da güzelmiş dedirtebiliyor. Böyle bu anlarda hep seneler önce izlediğim, Işıl Özgentürk'ün oyunu geliyor usuma; "Küçük Sevinçler Bulmalıyım!" İki gündür, 21 Ağustos Cuma ve 22 Ağustos Cumartesi günleri kaçırmadığım iki güzel an, iki küçük sevinci bırakmak istiyorum günceme...
21 Ağustos Cuma sabahı harika bir sağanaktan sonra sabah 08:28'de ilk kez İstanbul üzerinde iki kıta arasında gökkuşağını gördüm. İnanılmaz güzellikteydi, fotoğraflar çok iyi yansıtamıyor gördüğümü ama en azından bu anı dondurmayı başarabildim.

22 Ağustos Cumartesi ise leylekleri havada gördüm. Corona sebebiyle sadece ev içi hadi bilemedin İstanbul içi seyahatler yapacak olsam da bu yaşıma dek ilk kez gördüğüm bu kadar büyük bir leylek sürüsü başımın üzerinden uçtu gitti.
Bilirsiniz hayat kısa, gerçekten bulmak gerekiyor küçük sevinçleri... Kalbimiz ve ruhumuz için.