1 Eylül 2010 Çarşamba

FIBA 2010 HATIRA PARASI

Önceki blog girdisinde bahsettiğim ve ülkemizde düzenlenen FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için, Darphane'miz bir hatıra para çıkarttı. Dört ay kadar önce kayıtlı koleksiyonerlerin adreslerine gönderilen broşürde, 2010'un kalan süresinde çıkacak hatıra paralar içinde 14. sırada bulunmaktaydı bu para...2010 FIBA Hatıra Parası - Ön yüz / Tuğra = Tura yüzü27 Ağustos 2010 günü, Darphane Koleksiyon Servisi, kayıtlı koleksiyonerlerin e-posta adreslerine, bu paranın 28 Ağustos'tan itibaren satışta olacağı duyurusunu yaptı. Oysa 28-29 Ağustos haftasonu tatiliydi ve resmi kurumlar kapalıydı. 30 Ağustos 2010 Pazartesi de ulusal bayram olup tatil olunca, satışa çıkan bu paranın fiili işlemleri ancak 31 Ağustos'ta yapılabildi. Derhal bu parayı edindik. Sevgili(m) kocam, şu aralar geriye dönük nadir hatıra paraları da toplamaya çalışıyor ama yeni çıkanları da ihmal etmiyoruz...2010 FIBA Hatıra Parası Arka Yüz  = Yazı YüzüDaha önceki sertifikalara göre farklı bir tasarımda ve renkte değişik bir sertifikası var FIBA 2010 parasının. Bundan sonraki sertifikalar da böyle mi olacak, yoksa yalnızca bu paraya mı mahsus henüz bir muamma! Yakında çıkacak diğer paraların sertifikalarından, durum belli olur.
FIBA 2010 H.P.'sının Teknik Özellikleri şöyle:
Metal : 925 ayar gümüş
Çap : 38,61 mm.
Ağırlık : 31,47 gr.
Baskı : Proof
Kenar : Tırtıllı
Maksimum Adet : 3.000
Nominal Değer : 50 Türk Lirası
Sanatçı : Nesrin SCHNEPF
Satış Fiyatı : 50TL
FIBA 2010 H.P. sertifikası - 1Paranın tura yüzünde gördüğümüz 15 numaralı oyuncu, dikkatle bakıldığında formanın sırtındaki soyadıyla da bariz olarak belli olan, Türk Basketbol Milli Takımı'nın en değerli oyuncularından Hidayet Türkoğlu... Bunun ayırdına dün akşam, Türkiye-Yunanistan maçını canlı olarak TV'den izlerken varabildik :-)FIBA 2010 H.P. sertifikası - 2 + Tura yüzüNümismatik yaklaşımlardan, bu hatıra parasının konusu olan basketbola, biraz spora geçersek :
Yazı yüzü - FIBA 2010 H.P.
Dün oldukça heyecanlı bir FIBA 2010 müsabakası izledik ekranlarda... Türkiye-Yunanistan. Sonuç: Türkiye 76 - Yunanistan 65... Çok güzel ve estetik bir basketbol maçıydı. Türkiye C grubundaki liderliğini bu skorla sürdürmekte. Ersan İlyasova gecenin yıldızıydı kanımca. Şimdiye kadar Türkiye, oynadığı üç maçı da kazandı. Devamını bekliyorum. Dilerim şampiyonada daha pek çok başarımız olur; hatta birinci oluruz! Neden olmasın? En kötü ihtimalle iyi bir derece almayı umuyorum...UÇUYORUZ..!!! :-)Doğrusu Yunanistan Milli Takımı da iyi oynadı ama biz daha iyiydik..! Blog'un Yunan takipçilerini hoşnut kılmak için değil, gerçekten güzel bir mücadele yaşandığı için böyle yazdım. Hoş ve izlenesi bir karşılaşmaydı.UÇAN TÜRKLER :-)