2 Şubat 2010 Salı

Whatever Works

Woody Allen'i değil ama filmlerindeki pırıltıları sevdiğimi hasbelkader günce notlarımı okuyanlar bilir. (Bakınız Radio Days, Vicky Cristina Barcelona ve Celebrity)
Woody Allen New York'undan uzaklarda çektiği dört film sonrasında (Match Point - 2005, Scoop - 2006, Cassandra's Dream - 2007 ve Vicky Cristina Barcelona - 2008) 2009 yılında tamamladığı Whatever Works / Kim Kiminle Nerede ? filmi ile salt memleketi New York'a dönmekle kalmadığını, klasik "Woody Allen tarzı" filmlerine de döndüğünü gösteriyor.Boris YellnikoffLarry David’in canlandırdığı Boris Yellnikoff karakteri Woody Allen'in klasik filmlerinde yer alan tipik bir Woody Allen karakteri. Mantıklı, kalıba girmiş, mutlu bir evliliği olan, fizik dalında Nobel'e aday gösterilmiş bir fizik profesörüyken bir gece kriz geçirince tüm hayatını gözden geçirmiş ve sahip olduğu her şeyi yadsıyarak öyküsünü değiştirmiş birisi Boris Yellnikoff. Öyküsünü film izleyicilerine anlatırken paylaştığı bir cümle zaman zaman benim de hep hissettiğim türden: "Hayatımı nasıl kazandığımdan daha önemlisi hayatımı neden yaşadığım ?"
Her şey olması gerektiği gibi görünebilir, teoride ya da kağıt üzerinde her şey ideal olabilir ama bilirsiniz hayat kağıt üzerinde değildir !

Acaba bu yüzden mi pek sevdim Boris karakterini ?