15 Ekim 2009 Perşembe

The Man Who Fell to Earth

Walter Tevis'in aynı isimli romanından uyarlanan ve kült filmlerin yönetmeni Nicolas Roeg tarafından çekilen, 1976 yapımı kült film The Man Who Fell to Earth / Dünyaya Düşen Adam, Dünya'ya kurumakta olan gezegenine su bulmak amacıyla gelmiş olan Thomas Jerome Newton'un öyküsüdür. (David Bowie hem fiziki hem ruhani inanılmaz bir performansla canlandırıyor bu karakteri.)Dünyaya Düşen Adam Göl Kenarında İnsan gibi görüntüsüyle öncelikle Dünya'yı tanımak, Dünya'da işlerin nasıl döndüğünü anlamak için harekete geçen Newton kısa sürede büyük bir teknoloji şirketi kuracak, çok zengin ve güçlü bir adam olacaktır. Dünya'ya düştüğü göl kenarına yaptırdığı muhteşem eve Dünyalı sevgilisiyle yerleşip iyiden iyiye zevk dünyasına dalmışken, biraz ağırdan da olsa gezegenine dönmek için uzay aracı inşa ettirmek üzere bir bilim adamıyla da görüşecektir. Ancak Newton'un yaptıkları, hızlı çıkışı, edindiği parasal güç elbette meraklı hükümet görevlileri tarafından da yakından izlenmektedir ve duruma el konulması kaçınılmaz olacaktır !
Dünyaya Düşen Adam Dünyada KalırSonuç belirli bir amaç için Dünyamıza düşmüş olan Uzaylı açısından vahim olur; "Dünyaya Düşen Adam" kendi gezegenine dönemez, geride bıraktıklarına mesaj gönderebilmek uğruna "Rock Star" olur, Young Americans adlı albümünü görürüz plakçılarda !
Uzaylıları kendimize benzetmekte oldukça başarılıyız ! Bu yüzden mi insanlarla temasa geçmek için bu kadar ağırdan alıyorlar acaba ?