10 Ocak 2010 Pazar

Pardus 2009.1 RC sunucularda!

PARDUS 2009.1 RELEASE CANDIDATEAşağıdaki duyuru, http://www.ozgurlukicin.com´daki http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus-20091-surum-adayi-cikti/'dan alınmıştır. Henüz duymayan Pardusseverlere, Pardusdaşlara duyurulur..!
PARDUS.ORG.TR-/\/\/\/-ÖZGÜRLÜK İÇİN.COM


Pardus 2009.1 RC ile beraber en güncel kararlı KDE sürümü, gelişmiş sürücü desteği ve depolara eklenen pek çok yeni uygulama en güncel sürümleriyle geliyor. Kullanıcıların çok daha kararlı ve performanslı bir sisteme sahip olacakları Pardus 2009.1 sürüm adayı; tüm Pardus sürümlerinde olduğu gibi kullanıcılara kolay kullanılabilen, kararlı, hızlı, güvenli bir masaüstü ortamı ve binlerce özgür yazılım sunuyor.

Pardus 2009.1 sürüm adayı ile gelecek yeni özelliklerin başında yeni Plasma teknolojisi ve görsel efektlerle zenginleştirilmiş KDE 4 serisinin yeni sürümü KDE 4.3.4 masaüstü ortamı geliyor. Pardus için özelleştirilmiş 2.6.31.9 sürümü Linux çekirdeği, İnternet tarayıcı olarak Mozilla Firefox 3.5.7, Gimp grafik işleme yazılımının güncel 2.6.7 sürümü, Xorg 1.6.5, Python 2.6.4, GCC 4.3.3 ve GLIBC 2.9 gibi, sürümü tamamlayan önemli teknolojilere yer veriliyor.

Bu sürümden itibaren Pardus CD kalıpları Hibrit Görüntü olarak hazırlanmaya başlanıyor. Hibrit görüntüleri ister CD ister DVD'ye yakabilir, arzu ederseniz de USB çubuk gibi sabit disk benzeri aygıtlara yazarak kullanabilirsiniz.

Pardus 2009.1 sürüm adayı RC, her zaman olduğu gibi Pardus FTP sunucularında yer alarak, farklı dillerdeki desteği ile de yine göz dolduruyor. Türkçe ve İngilizce Kurulan görüntüsünü buradaki bağlantıdan, birden çok dil destekli Kurulan görüntüsünü bu bağlantıdan ve de Pardus'u bilgisayarına kurmadan denemek isteyenler için Türkçe ve İngilizce Çalışan görüntüsünüyse buradan indirebilirsiniz.

Pardus Projesi, deneyimli kullanıcılarımızdan deneme sürümlerini incelemelerini, tecrübelerini bizlere aktarmalarını, ayrıca Pardus Test Ekibi'ne katılarak sorunları yakalayıp daha iyi bir Pardus için projeye destek olmalarını bekliyor.

Sıradan bir Pardus ekran görüntüsü...BÜYÜTMEK için TIKLA..!