29 Ocak 2011 Cumartesi

25.UNIVERSIADE KIŞ OYUNLARI

2011- 25.UNIVERSIADE-YAZI-YÜZÜ-ÖRNEĞİ - OKSİDE BRONZGüzide kurumumuz Darphane, Erzurum'da 27 Ocak - 6 Şubat 2001 tarihleri arasında düzenlenen 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları sebebiyle (ve bu kez doğru bir zamanlamayla) oyunların açılışıyla eşzamanlı olarak 27 Ocak 2011'de altı adet hatıra parayı satışa çıkardı.2011-25.UNIVERSIADE-ANATOLIAN-PEAK-WINTER GAMESBu paraların iki ana türü var diyebiliriz : İlki KAYAK, ikincisiyse HOKEY temalı. Her bir türün, Gümüş, Okside Bronz ve Okside Pirinç olmak üzere üçer alt türü var. Gümüş paralar 50 TL nominalli fakat 45 TL'den satışta şu an için. Diğer paralarsa 20 TL nominalli ve nominal değerler üzerinden satıştalar...

Darphane açıklamasına göre, beş kıtadan Türkiye'ye gelen katılımcıları kucaklamanın ve oyunlara ev sahipliği yapmanın gururu yaşanırken, tarihe bir iz bırakmak adına gümüş, bronz ve pirinçten oluşan altı çeşit hatıra para basılarak koleksiyonerlere sunulmuş.DARPHANE SİTESİ:  `` HTTP://WWW.DARPHANE.GOV.TR ´´Medyadan takip edenler bilirler, "ha kar yağdı, ha yağacak, yağamadı vb.! , yapay kar püskürtülüyor, kamyonlarla kar taşınıyor.. vs..." gibisinden başlıklarla, daha başlamadan gündeme gelmişti bu oyunlar. WINTER 2011 - 25.UNIVERSIADE - ERZURUM - TURKEYNeyse, güzel tesisler ve yeterli kar, alınan önlemlerle, şimdilik güzel başladı 25.Universiade. Umarım kazasız-belasız biter.2011-25.UNIVERSIADE-HATIRA PARALARI - TURA / ÖN YÜZLERİTürkiye, alp disiplini, biathlon, buz hokeyi, curling, kayakla atlama, kayaklı koşu, kuzey kombine, snowboard, serbest stil kayak, artistik paten ve sürat pateni olmak üzere bütün branşlarda mücadele ediyormuş ve toplamda 153 sporcunun 79'u erkek, 74'üyse kadın sporcu.25.UNIVERSIADE - HATIRA PARA VERİLERİYerli-yabancı tüm sporculara başarılar dilerken, özellikle spor temalı hatıra para koleksiyonu yapanlara bu paraları kaçırmamalarını öğütlerim. Bakalım bunların da ileride erörlüleri veya farklı versiyonları ("imzalı"-"imzasız" gibi) tesbit edilecek mi? Belki bir yerlerden Gümüş oksidesi falan da çıkabilir sonradan! 2011-25.UNIVERSIADE-HATIRA PARALARI - YAZI / ARKA YÜZLERİ -(HEPSİ AYNIDIR)Elbette hiç vakit kaybetmeden ''Erzurum 2011-Kayak'' ve ''Erzurum 2011-Hokey'' isimleriyle hazırlanan hatıra paralardan edindik.25.UNIVERSIADE - ERZURUM - 2011 - MASKOT - KANKATürkiye, ikinci kez bu oyunlara ev sahipliği yapıyor. Daha önce 23.Universiade Yaz Oyunları, 2005'te İzmir'de yapılmıştı.
O zaman "Yalıçapkını" olan maskot, bu kez "Çiftbaşlı Kartal" (Selçuklu Kartalı) olmuş...
Dünya üzerinde hem kış, hem de yaz Universiade'larının yapılabildiği 5.ülke olduk böylece. Darphane'nin 2005'teki 23.Universiade İzmir - Yaz Oyunları için çıkardığı hatıra paraların bilgileri için sonuncu resme tıklayabilirsiniz. Yeni paralarımızdan, yeşilimsi okside pirinç hatıra olan kayak ve hokey paralarını, özellikle sevdiğimi belirterek sonlandırıyorum bu girdimi.
23.UNIVERSIADE - 2005 - İZMİR - TÜRKİYE - YAZ OYUNLARI - HATIRA PARALARI BİLGİLERİ