6 Ocak 2011 Perşembe

B A L

Yusuf'un çocukluğu“Yusuf Üçlemesi” filmleri için, "yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalıştım" diye belirtmiş Semih Kaplanoğlu bir söyleşisinde. Yumurta / Egg filmi ile başlayan üçlemede Yusuf’un yetişkinliğini izlemiştik. Süt / Milk ile ergenliğine ve Bal / Honey ile de çocukluğuna bir yolculuğa çıkartmıştı bizi yönetmen.

Semih Kaplanoğlu'nun “Yusuf Üçlemesi” beş yıla yayılan bir süreçte tamamlanmış. Yumurta / Egg ve Süt / Milk filminden sonra sabırsızlıkla Bal filminin DVD’sini çıkmasını bekliyordum. Sadece Bal filmi değil de tüm filmler, ayrıca ek özelliklerin yer aldığı bir DVD ve bir de Yusuf’un Rüyası adı altındaki kitapçıkla birlikte bir set olarak satışa sunuldu üçleme yeni yıldan önce. Bal filmi tek başına satışta yok.

Seti çıkar çıkmaz almasına aldım ama izleyici olarak enayi yerine konulduğumun bilincinde olarak. Yumurta / Egg ve Süt / Milk DVD’lerini satın almış biri olarak, tekrar bu filmleri satın almak zorunda kalmak hoş değil. Bu duruma fazlasıyla hayıflandığımdan olacak ki Berlin Film Festivali’nde “Altın Ayı” kazanan ve çok sevdiğim Çamlıhemşin’de çekilmiş Bal / Honey filmini günceme konuk etmek gelmedi içimden bir türlü. Bu hayli ticari satış tekniği hamlesiyle ciddi bir hayal kırıklığına uğradım ama diyeceksiniz ki şimdi dağ dağa küsmüş dağın haberi yok!