16 Eylül 2011 Cuma

Tavşan Adası

Tavşan AdasıBir adada sürekli yaşayabilme düşüncesini oldum olası sevmişimdir. Salt bir düşünce, hayal olarak mı kalacak bu isteğim bilemiyorum ama bir adada doğmamış olmam sonradan adalı olamayacağım anlamına gelmiyor değil mi? Kimbilir diyerek bu hayalimin peşinden koşmak üzere hemen daha geçen haftasonu sokaklarını keşfe çıktığımız İstanbul’un Adaları’ından sonra sevdiğim başka bir adaya, Bodrum’un Tavşan Adası’na değinmek istiyorum.

Helenistik dönemde Halikarnassos Kralı Mausolos Bodrum- Gümüşlük ve Tavşan Adası (Myndos) arasına bir geçit inşa edilmesini emretmiş. Kral Mausolos ve sevgilisi Artemisya Tavşan Adası'na gidip Tavşan Adası’nda yaşayan tavşanları besler ve muhteşem günbatımını izlerlermiş. Berrak denizin içinden, tarihi kalıntıların üzerinde yürüyerek Tavşan Adası’na ulaşmak ayrı bir keyiftir ancak devam eden arkeolojik kazı çalışmaları sebebiyle artık Tavşan Adası’na geçişe izin verilmiyor. Bu sebeple yine yürüyebilir ama elbette adaya çıkmadan dönebilirsiniz sadece.

Alman arkadaşlarım yeniden Bodrum'dalar... Dün fotoğraf karesine dondurdukları Tavşan Adası fotoğrafı "Ay'dan İzlenimler"'in bugünkü konuğu... Gelecek haftasonu Dersaadet'e geliyor arkadaşlarım. Yine büyük olasılık "Mutluluk Kapısı"'nın iki yakasında fotoğraf karelerinde buluşmamızı donduruyor olacağız !