29 Aralık 2009 Salı

2.Talimata kadar...

En fazla 250 adet...Güzide kurumlarımızdan Darphane, koleksiyonerler için hatıra para da basar. Meraklısı satış mağazasından veya ana binadaki koleksiyoner servisinden bunları edinebilir. Son zamanlarda altın fiyatlarındaki artıştan dolayı, altın içeren ürünleri günün rayicinden satabilmek adına, öğleden sonra fiyat ekranlarına bakarak bunların satışını yapmaya başladı Darphane... Tevekkeli değil, 1226 US$'a dek geçenlerde çıkan Troy (Truva) Oz (Ounce / Ons = ~ 31.1034768 Gr. / Bkz.: Gold Price.org ) şu aralar ~1100 US$ civarlarında seyretmekte. Bu uygulamaya şapka çıkarılır! 17 Aralık 2009'da satışa çıktığı ilan edilen fakat sonradan 4 Ocak 2010'dan itibaren sipariş kabul edileceği ilan edilen Hicret'in 1430.Yılı serisi (Altın, Gümüş Bronz - 3 Hatıra Para) için reva görülen uygulamaya da ses etmeyelim... Peki ya sadece en fazla 250 adet basılacağı ilan edilen YKr. (Yeni Kuruş) ve Kr. (Kuruş) altın tedavül setinin satışının 2. bir talimata kadar (sebep ne acaba?) durdurulmasına ne demeli? Yok, yok özür dilerim! "durdurulmuştur" ibaresi olacaktı... Hayır! Hayır, "durdurulmuştur"..! / "dudu"rulmuştur!!!2.Talimata kadar satışı durdurulan altın set AY´ın evinde..!Her neyse, "durdurulmuş veya durdurulmuş para setimizi, dudurulmadan (!) evvel tedarik edebildiğimiz için şanslıyız! Koleksiyoner olmak zor iş nitekim ("netekim" değil / haşa!)...
2.Talimata kadar..!Bu setin bir gümüşü, bir de altını var. Malum işleme maruz kalan sadece altın olanı. Sevgili(m) kocam, eskiden beri nümismatik ile ilgilenirmiş. Hatta çok küçük yaşlardan beri. Ancak hayat şartları ve yoğunluk, ihmalkar davranmasına yol açmış... Bir süredir yeniden bir dönüş yaptı nümismati alemine. Böylece hem koleksiyon zevkini tatmin edebiliyor, hem de "geleceği biriktirerek" bir kültür değeri koruyucusu oluyor. Yatırım için de ideal... Gittigidiyor nam-zat sitede bir 8 Gr.'lık Galata Kulesi hatıra para altını bir ay evvel 600 TL iken, 660'a, en son dün baktığımızdaysa 750 TL'ye dek çıkmıştı örneğin. Altın bu! Çıkar da, düşer de! Malum setse, 3000 TL'dan açılmış, 3350 hatta 3450 TL'yi görmüştü... Şimdi "2.Talimat" gelince bakalım ne olacak? 2.seti edinebilmek için, 2.talimatı bekliyoruz. Bekliyoruz... Bekliyor. Bekle! :-) Olası ilgilenenlere duyurulur: Değerli para setlerimizi banka kasamızda saklıyoruz, evimizde değil ! :-) :-) :-)
Not: Darphane herhalde bu girdimizi (entry) bekliyordu; yıllardır koleksiyonerlerin şikayet ettiği ilkel sitelerini nihayet düzenleyerek daha hoş bir siteye geçiş yapmışlar ! Darphane'ye ve tüm nümismati dünyasına hayırlara vesile olsun. İnce düşünülmüş bir yeni yıl hediyesi oldu koleksiyonerlere yeni yıl arifesinde... Benim bu yazımda kullandığım iki adet ekran görüntüsü eski siteden dün alınmıştır.
Bugün öğlene doğru tüm site, HTML'den PHP'ye terfi etmiş; tasarımı da nisbeten iyileşmiş.
(Yeni sitelerinde "2.talimata kadar" notu halen "dudurulmuş" olarak duruyor.)
DUDU-RULMAK?Sonradan eklenen ekran görüntüsü! - "Dudu"rulan, listenin en altında..!
Büyütmek için tıklayınız.