17 Aralık 2009 Perşembe

Patagonya'dan Kesişen Öyküler; Historias Mínimas

Historias Mínimas / Intimate Stories / Arjantin Hikayeleri tam anlamıyla abartısız bir film. Güney Patagonya'da yolları kesişen üç kahramanın öyküleri sizi sıcacık sarmalıyor.

Don Justo Benedictis80 yaşındaki Don Justo kayıp köpeğinin görüldüğü San Julian şehrine gitmek için oğlu ve geliniyle birlikte yaşadığı evden kaçar.
RobertoArabasıyla şehirden şehire dolaşan bir seyyar satıcı olan Roberto müşterisi olan ama farklı duygular beslediği dul bir kadının çocuğuna doğum günü hediyesi olarak ısmarladığı pastayla birlikte San Julian'a doğru gitmektedir.
María Flores
Yoksul kadın María Flores ise bebeğiyle birlikte televizyondaki bir yarışmaya katılmak üzere San Julian yollarındadır.


Farklı farklı beklentileri olan, bir ödülün, bir kadının ve bir köpeğin peşinde bu üç kişinin yolu Patagonya'nın ıssız duraklarında zaman zaman kesişir. Öykülerin içine yardımcı karakterler girer ve öyküler daha da zenginleşir. Maria Flores yarışmada ödül olarak bir mutfak robotu kazanır ancak elektriği yoktur evinde. Roberto aşık olduğu kadının çocuğunun cinsiyetini bilmemektedir ve yol boyunca uğradığı pastacıdan pastacıya pastanın şeklini değiştirir durur. Pasta son olarak kaplumbağa şekline bürünür. Maria Flores'in zaten kullanamayacağı mutfak robotu için bir diğer yarışmacı kendi kazandığı makyaj seti ile ayrıca üzerine para vermeyi önerir. Ödülleri değiştirirler. Sürpriz! Makyaj seti de kaplumbağa şeklindedir. Don Justo ise köpeğinin kaybolmadığına, kendisini terk ettiğine inanmaktadır.

Film güzel, filmin yönetmeni Carlos Sorin'in oğlu Nicolas Sorin tarafından yapılan müzikleri güzel !