31 Aralık 2009 Perşembe

Beklenen an, geldi.

Darphane'nin LogosuNihayet, dün sevgili(m) kocam ile onüç gündür (17-30 Aralık) beklediğimiz an geldi!
Darphane, önce 17 Aralık 2009 günü satışa sunacağını ilan ettiği "Hicret'in 1430. Yılı" hatıra para serisisin satışını 4 Ocak 2010'a ertelemişti. Bu da, bu hafta başında açıklanmıştı. Ondan önce 17 Aralık'tan beri, hemen hemen hergün çıkıp çıkmadığını denetliyorduk! Dün, ilginç bir kararla bu paralar aniden satışa sunuldu! Koşarak gidip edindik! Sınırlı sayıda basılan bu paralar çoğu kez, kayıtlı koleksiyoner olsanız bile tükenebiliyor. Sonrasında, piyasadan fahiş fiyata edinmek zorunda kalabiliyorsunuz.
Bu kez üç adet hatıra para gündemimizdeydi. Bunların tasarımları aynı ve tümünü de aynı sanatçı tasarlamış zaten. Altın, Gümüş ve Bronz olan bu paralardan altın olanının fiyatı çalışma günlerinde 13:30-16:30 arasında günün o anki rayicine göre belirleniyor. Ayarı 22 olan, 36 Gr. ağırlığındaki altın paranın, has altın karşılığı 1 Oz (ons) civarı. Özel kapsüllerinde el değmeden saklanması gereken bu paraların, sertifikaları da numaralı ve ileride satmak isterseniz sertifikası da önem taşıyacağından iyi saklanmalılar.
Altın ve gümüş olanlar "Proof", Bronz olan ise "Okside" baskı özelliği taşıyor. Altın en fazla 1000 adet, ötekilerse 2000'er adet basıldı/basılacak. Elde kalanlar olursa, satış süresi sona erdiğinde eritilerek yeni ürünler için kullanılacak. Ayrıntılı bilgiler Darphane'nin yeni sitesinde ve aşağıdaki resimlerde (tıklayıp büyütünce) görülebilir. Altın paranın resmindeki fiyat ibaresi sizi yanıltmasın; o fiyat dün 13:45 sularındaki fiyattır! Hatıra para koleksiyonerlerine ve bütün nümismatlara hayırlı uğurlu olsun!
BRONZHicret'in 1430.Yılı / Bronz
GÜMÜŞHicret'in 1430.Yılı / Gümüş
ALTINHicret'in 1430.Yılı / Altın
Büyütmek için, seçtiğiniz resme tıklayınız.

Mini hazine..!Mini hazine..!